Nieuws

150419 NieuwBestuur Dutch Davos

Circulair toezicht!

In de nieuwste uitzending van NieuwBestuur Dutch Davos op New Business Radio stonden de toezichthouders centraal. Glenn van der Burg en Mildred Hofkes ontvingen in de studio Inge Brakman en Helene Vletter - van Dort!

In de negende aflevering stonden de toezichthouders centraal. Te gast waren Inge Brakman, Commissaris bij Funda, Shell Nederland en DSM Nederland, Voorzitter Monitoring Commissie Banken, Bestuurslid Persvrijheidsfonds en Voorzitter RvT bij het Rode Kruis; en Helene Vletter - van Dort, Hoogleraar Financial Law & Governance, Commissaris bij Intertrust en Commissaris bij NN Group.

De columnist van deze aflevering van Nieuw Bestuur - Dutch Davos was Talitha Muusse, Generatie Expert, spreker, dagvoorzitter en oprichter van Blikverruimers, het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden.

Ook was er weer een speciale vertegenwoordiger van de jonge generatie een brandende vraag aan deze twee toezichthouders stellen.

De wereld is in transitie: het tijdperk van maken, gebruiken en weggooien, van lineaire groei is eindig. Simpelweg, omdat we maar 1 planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. Voor die transitie is een nieuwe manier van besturen nodig. Bij circulaire business, hoort een circulair bestuur.

Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen er uit zien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers, de game-changers binnen Nederland? Op 28 november 2019 organiseert NieuwBestuur de conferentie Dutch Davos. In aanloop maken wij een reeks radioprogramma's, waarin telkens bestuurders uit één sector centraal staan, zoals zorg, onderwijs en energie.

Deze aflevering van NieuwBestuur Dutch Davos werd mede mogelijk gemaakt door CIRCL Zuidas.

Luister live