Nieuws

Extreem anders!

Wat is extreem anders organiseren? Glenn van der Burg sprak er tijdens People Power over met Allard Droste, auteur van ‘Semco in de Polder’, die deze Braziliaanse aanpak als inspiratie gebruikte. In het tweede uur schoof ook Joanne Zwueste, HR-directeur van Eneco, aan!

 

In ‘Semco in de Polder’ geeft Allard Droste de onorthodoxe managementstijl van het Braziliaanse Semco een Hollands tintje. Met een gedeelde droom, zonder een hoop organisatie gedoe en met veel meer werkplezier. Hij heeft het zelf toegepast in de praktijk bij zijn bedrijf in gevelbekleding: Aldoa. Glenn vroeg tijdens People Power aan aan Allard waarom dat belangrijk is en hoe je dat voor elkaar krijgt.

 

Maandelijks maken wij een radioprogramma onder de titel “HR creates People Power”, waarin we met HR verantwoordelijken in gesprek gaan over de kracht van mensen in organisaties. Wat is hun visie op innovatie, ondernemerschap en continu verbeteren? Wat is de kracht van mensen en wat de zwakte? Welke rol speelt HR hierin? Hoe pakken zij het aan in hun organisatie? Hoe laten zij de kwaliteiten van elk individu tot zijn recht komen? Na Cindy Meervis van Royal Haskoning, Jurgen Wasser van CapGemini en Henk-Jan Maas van ONVZ is nu Joanne Zwueste, HR directeur van Eneco te gast.

 

Elke maandag van 15:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, Dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

 

 

Ga terug