Nieuws

Podcast is hot!

Het medium is in Nederland hard bezig met een opmars! In tegenstelling tot de eerste introductie op de Nederlandse markt, heeft nu bijna iedereen wél een smartphone. Daarnaast is lineair luisteren niet meer van deze tijd en is de vraag naar uitgesteld luisteren enorm gegroeid. 

 

Steeds meer grote bedrijven stappen op de ‘podcast train’. Denk bijvoorbeeld aan de Bezeten van Eten podcast van Albert Heijn, The Journey van KLM, een breed aanbod vanuit VPRO en zelfs klassieke media als NU.nl en NRC verspreiden hun content door middel van een podcast! Het aantal distributiekanalen waarop je een podcast kan verspreiden is ook explosief gegroeid, met grote bedrijven als Google en Spotify die eigen platformen hiervoor hebben ontwikkeld.

 

Maar wat maakt het nou zo aantrekkelijk in het bedrijfsleven? Met een podcast kan ieder bedrijf of organisatie met minimale middelen zijn eigen verhaal vertellen. Met de juiste content strategie is tevens iedere potentiële doelgroep te bereiken. 

 

Wil je zelf ook graag een podcast? Dat kan! 

Neem contact op met Nick Ensing, content manager bij New Business Radio. Mail naar nick.ensing@ypca.nl of bel 'm op 035-6777280 

Ga terug