Nieuws

Registreren is toekomst!

Het is een gecompliceerd probleem voor ziekenhuizen. Hoe werk je zo efficiënt mogelijk, zonder dat het ten koste gaat van de patiëntveiligheid? Ron Lemmens ontving experts Tom Pereboom en Hennie Mulder in Let's Talk Business!

 

Alles draait in een ziekenhuis om de patiënt en daarmee de Patiëntveiligheid, met een hoofdletter P. Maar ziekenhuizen willen ook efficiënter werken en een beter en betrouwbaar voorraadbeheer. Daarnaast willen ziekenhuizen als zij een operatie inplannen dat het medisch hulpmiddel en patiënt op het juiste moment op de juiste plaats is. 

 

Het registreren en scannen van medische implantaten is nodig voor de veiligheid en wordt wettelijk afgedwongen vanaf 1 januari met het LIR (Landelijk Implantaten Register). Wat levert dit voor een uitdagingen op en welke voordeel gaat het brengen?

 

Tom Pereboom is voorzitter van het SVN (Sterilisatie Vereniging Nederland), manager Central Sterile Services Department (CSSD) bij de MC-Groep en voorzitter van de werkgroep Unieke Codering Medische Hulpmiddelen bij het Ministerie van VWS.

 

Hennie Mulder is operatieassistent OK in het Maxima Medisch Centrum, lid van de Landelijke Vereniging Operatieassistenten (LVO) en voorzitter van de kennisgroep traceerbaarheid binnen GS1 Nederland.

 

In het radioprogramma Let’s Talk Business gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld. Wat ging er goed, wat zijn leerpunten en hoe ziet de business er over vijf jaar uit.


Dit alles in een één uur durend radioprogramma, met lekkere muziek en onder de enthousiaste (bege)leiding van presentatoren Koen Bugter, Fabienne de Vries, Ron Lemmens, Folkert Tempelman, Martine Hauwert, Robert Denneman en Rick van Velthuysen.


Ken je zelf ondernemende mensen die je graag in de uitzending zou willen horen? Laat het ons weten via info@newbusinessradio.nl of tweet het via @newbusradionl

 

Let's Talk Business hoor je elke maandag, woensdag en vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur en elke woensdag, donderdag en vrijdag tussen 16:00 en 17:00 uur via www.newbusinessradio.nl!

 

Let’s Talk Business wordt mede mogelijk gemaakt door Baaz.nl en ABOS Café Primero; ambachtelijk gebrande en maatschappelijk verantwoorde koffie.

 

Ga terug