Nieuws

Inclusief omdenken!

Glenn van der Burg ontving weer verschillende gasten in People Power! Het eerste uur sprak hij met Aart van der Gaag en Marita Bruning van ABN AMRO over inclusie! Het tweede uur schoof geestelijk vader van Omdenken, Berthold Gunster, aan!

 

De prestaties van diverse organisaties zijn beter, ze zijn creatiever en klantgerichter. Diverse teams nemen ook betere besluiten. En natuurlijk hebben diverse en inclusieve organisaties een veel groter arbeidspotentieel om uit te putten. Allemaal goed nieuws, maar bij veel organisaties lopen toch vooral veel witte mannen rond. Wat is de kracht van Diversiteit en Inclusie? Hoe zorg je voor meer diversiteit? Hoe creeer je kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? En wat is er nodig voor een duurzame verandering naar een inclusie organisatie?

 

Samen met ABN AMRO maakt People Power een reeks programma's over diversiteit en inclusie. Met specialisten en praktijkvoorbeelden. In deze aflevering waren Aart van der Gaag, commissaris 100.000 banenproject en Marita Bruning, consultant Diversity & Inclusion van ABN AMRO te gast. Glenn sprak met ze over de voortgang van het 100.000 banenproject voor mensen met een beperking en de bijdrage van ABN AMRO daaraan.

 

When life serves you lemons, make lemonade. We krijgen allemaal onze portie gedoe in ons leven. Daar kunnen we niet zoveel aan veranderen. Hoe we er naar kijken en hoe we er mee omgaan wel. Omdenken is binnengedrongen in onze taal en het zal me niet verbazen als het ooit in Van Dale terecht komt. Waar Omdenken is ontstaan? Wat het is? Waarom is het zo populair met bijna 500.000 volgers op Twitter en Facebook? Hoe je het kan gebruiken in organisaties en wat je er vooral niet mee moet doen. Dat bespraken we in deze aflevering met Berthold Gunster, geestelijk vader van Omdenken.

 

Wim Davidse HR Strateeg en hoofdredacteur van Flexmarkt is onze kersverse, nieuwe columnist. Zijn eerste column: Energieke mensen, geweldige prestaties.

 

Elke maandag van 15:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Ga terug