Nieuws

The Knowledge Mile!

In People Power sprak Glenn van der Burg met Matthijs ten Berge en Maarten Terpstra over 'The Knowledge Mile' en met Hélène Borgman van Talent naar de Top en Floortje Rasenberg van ABN AMRO over inclusie!

 

De Knowledge Mile ligt niet in Groot Brittannië of de Verenigde Staten, maar in Nederland en heette vroeger gewoon de Wibautstraat in Amsterdam. Een straat die lange tijd voor de lelijkste straat van Amsterdam werd gehouden. Nu heet deze straat ook wel de slimste straat van Amsterdam en misschien wel van Nederland. Een internationale straat die inmiddels verder reikt dan de Wibautstraat en deel uit maakt van Campus Amsterdam. Wat is er gaande in deze krantenwijk van Amsterdam? Glenn spreekt met de straatmakers van het eerste uur: Matthijs ten Berge en Maarten Terpstra en vragen hen het hemd van het lijf over ' THE KNOWLEDGE MILE: DE SLIMSTE STRAAT van AMSTERDAM!

 

De prestaties van diverse organisaties zijn beter, ze zijn creatiever en klantgerichter. Diverse teams nemen ook betere besluiten en natuurlijk hebben diverse en inclusieve organisaties een veel groter arbeidspotentieel om uit te putten. Allemaal goed nieuws, maar bij veel organisaties lopen toch vooral veel witte mannen rond. Wat is de kracht van Diversiteit en Inclusie? Hoe zorg je voor meer diversiteit? Hoe creëer je kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wat is er nodig voor een duurzame verandering naar een inclusie organisatie?

 

Samen met ABN AMRO maakt People Power een reeks programma's over Diversiteit en Inclusie. Met specialisten en praktijkvoorbeelden. In deze aflevering zijn Hélène Borgman van Talent naar de Top en Floortje Rasenberg, Managing Director Contact Center van ABN AMRO te gast. Glenn praat met ze over Gender diversiteit. Waarom is het nog steeds een belangrijk onderwerp? Wat nodig is om meer vrouwen aan de top te krijgen?

 

Elke maandag van 15:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

 

Ga terug