Nieuws

Banken binnen de circulaire economie!

Circulaire economie is tegenwoordig een hot item binnen de financiële wereld! Hoe gaan banken hiermee om? In NieuwBestuur Dutch Davos spraken Mildred Hofkes en Glenn van der Burg een uur lang met twee gasten uit de bancaire sector!

 

In de zesde aflevering stond de financiële sector centraal. Te gast waren Maurice Oostendorp, CEO Volksbank; Kirsten Konst Groepsdirectie (rvB) Rabobank Nederland en columnist van dienst Ruben van Zwieten, Oprichter de Nieuwe Poort en dominee van de Amsterdamse Zuid-As.

 

De wereld is in transitie: het tijdperk van maken, gebruiken en weggooien, van lineaire groei is eindig. Simpelweg, omdat we maar 1 planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. Voor die transitie is een nieuwe manier van besturen nodig. Bij circulaire business, hoort een circulair bestuur.

 

Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen er uit zien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers, de game-changers binnen Nederland? Op 28 november 2019 organiseert NieuwBestuur de conferentie Dutch Davos. In aanloop maken wij een reeks radioprogramma's, waarin telkens bestuurders uit één sector centraal staan, zoals zorg, onderwijs en energie.

 

Deze aflevering van NieuwBestuur Dutch Davos werd mede mogelijk gemaakt door PWC.

 

Ga terug