Nieuws

Samen sterk!

In People Power sprak Glenn van der Burg met Alain Camonier van Pallas Advocaten en met Matthijs Verburg van eelloo over de toekomst van de cao! In het tweede uur ging Glenn met Harry Starren in gesprek met componist Merlijn Twaalfhoven over de Turn Club!

 

Werk is er voor mensen en niet andersom. De arbeidsmarkt is krap en daarom gaat Glenn op zoek naar oplossingen voor de vraagstukken waar we in de arbeidsmarkt voor staan. Welke oplossingen kunnen we bedenken om meer mensen sneller en slimmer aan de slag te helpen? Hoe zorgen we dat werk waardevol is voor mensen en de mens centraal staat bij het zoeken en matchen? Deze maand ging Glenn in gesprek met Alain Camonier, partner bij Pallas Advocaten en Matthijs Verburg van eelloo. Centraal staat de toekomst van de cao. Hoe kun je op nieuwe manieren afspraken over arbeidsvoorwaarden en wie heb je eigenlijk nodig om die afspraken met elkaar in je organisatie te maken?

 

In Leading People Power met Harry Starren gaat Glenn in gesprek met mensen die de koers bepalen. Wie zijn de mensen die de koers in de samenleving en economie bepalen en daarin leiderschap tonen? Die vraag is leidend voor de reeks Leading People Power. Glenn en Harry gaan in gesprek met mensen die de koers bepalen. Wat staat ons te wachten en wat is al aan het gebeuren? Daarbij gaan ze op zoek naar mensen die voorop lopen. Wat drijft hen, waarom doen ze wat ze doen en wat valt er van hen te leren?

 

Componeren van klassieke muziek is een eenzame bezigheid die opperste concentratie vergt; dat is zo. Maar dat hoeft niet te betekenen dat elke componist een teruggetrokken bestaan leidt. Merlijn Twaalfhoven, die gerekend wordt tot Neêrlands grote eigentijdse componisten, heeft de Turn Club opgericht. De Turn Club is een netwerk van vooral kunstenaars die met hun mindset en vaardigheden helpen bij verandering van samenleving en organisatie. Dat leidt tot interessante processen, projecten en vooral ook uitkomsten. Harry Starren ging samen met Glenn van der Burg daarover in gesprek met Merlijn.

 

Elke maandag van 15:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

 

 

Ga terug