Nieuws

Vechten voor je rol!

Glenn van der Burg sprak tijdens People Power met Marieke van 't Hoff van Next Architects over de rol van architecten en met Walter Hueber van Cammio en Matthijs Verburg van eelloo over discriminatie in werving en selectie!

 

De creatieve industrie is vooral gericht op het primaire proces. Vroeger was de architect koning, nu staat zijn rol meer ter discussie. Die rol moeten zij steeds meer bevechten. Architecten zijn nadrukkelijk op zoek naar hun rol. Wat is deze dan? Hoe ga je om met iemand die liever naar zijn scherm kijkt dan naar buiten?

 

Discriminatie in werving en selectie. Hoe erg is het gesteld met bewuste en onbedoelde discriminatie? Welke selectiemiddelen zijn gevoelig voor discriminatie? Welke verantwoordelijkheid hebben makers van online selectie-technologie (e-assessment, video-solliciteren, games, DNA-tests)? Wat is de rol van werkgevers en flexorganisaties en wat moet de overheid gaan doen op dit vlak? Glenn van der Burg besprak het met Walter Hueber van Cammio en Matthijs Verburg van eelloo.

 

Elke maandag van 15:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Ga terug