Nieuws

Leiderschap in inclusie!

In People Power sprak Harry Starren met Eric Smit en Teun Gautier over leiderschap in de journalistiek en daarna sprak Glenn van der Burg met Alice Odé en Nicole Böttger over diversiteit en inclusie!

 

In een goed functionerende rechtsstaat en in een betrouwbare samenleving is de rol van de journalistiek essentieel. De media en vooral de kranten staan onder hoge commerciële druk. Harry Starren ging in gesprek met Eric Smit en Teun Gautier. Zij tonen leiderschap in de journalistiek. Het platform Follow The Money van Eric Smit en Arne van der Wal, beiden afkomstig van Quote, is een nieuw invloedrijke luis in de pels. Kritische onderzoeksjournalistiek op basis van een vernieuwend businessmodel. Teun Gautier, voormalig directeur van De Groene Amsterdammer is de initiatiefnemer van de journalistencoöperatie. De coöperatie versterkt de positie van freelancers in de journalistiek.

 

De prestaties van diverse organisaties zijn beter, ze zijn creatiever en klantgerichter. Diverse teams nemen ook betere besluiten. En natuurlijk hebben diverse en inclusieve organisaties een veel groter arbeidspotentieel om uit te putten. Allemaal goed nieuws, maar bij veel organisaties lopen toch vooral veel witte mannen rond. Wat is de kracht van Diversiteit en Inclusie? Hoe zorg je voor meer diversiteit? Hoe creëer je kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wat is er nodig voor een duurzame verandering naar een inclusie organisatie?

 

Samen met ABN AMRO maakt People Power een reeks programma's over Diversiteit en Inclusie met specialisten en praktijkvoorbeelden. In deze aflevering waren Alice Odé van Diversiteit in Bedrijf en Nicole Böttger, People Development Consultant van ABN AMRO te gast. Glenn gaat met ze in gesprek over diversiteit binnen organisaties. Waarom het nog steeds een belangrijk onderwerp is? Hoe gaat het en wat kun je doen in jouw organisatie?

 

Elke maandag van 15:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

 

 

Ga terug