Nieuws

Impact Index!

Welke onderneming heeft de grootste maatschappelijke impact van Nederland? De Management Scope Corporate Impact Index speelt in op de verschuiving in het bedrijfsleven. Glenn van der Burg sprak erover met zijn gasten in het programma Impact! 

 

De Management Scope Corporate Impact Index speelt in op de verschuiving van een kortetermijnfocus op winstoptimalisatie naar een langetermijnvisie op maatschappelijke waardecreatie. Waarom weer een nieuwe index? Hoe wordt er gemeten en wat willen de initiatiefnemers bereiken? In de studio te gast waren Karen Maas en Jacqueline Scheidsbach van het Impact Centre Erasmus. Glenn belde daarnaast met Philip Willems, hoofdredacteur van Management Scope en Hans Nooter, senior adviseur MVO bij Alliander. De Impact Update werd verzorgd door Folkert van der Molen van Duurzaam-Ondernemen.nl

 

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

 

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum, Impact Centre Erasmus en hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam-ondernemen.nl.

 

Impact is elke tweede vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

 

Ga terug