Nieuws

Naar de top!

In People Power op New Business Radio sprak Glenn van der Burg met Kris Appalsamy en Yelly Weidenaar over diversiteit en inclusie en met Moniek Botterhuis en Sascha Bruggink over duurzame inzetbaarheid! Bas Kodden verzorgde de column!

 

De prestaties van diverse organisaties zijn beter, ze zijn creatiever en klantgerichter. Diverse teams nemen ook betere besluiten en natuurlijk hebben diverse en inclusieve organisaties een veel groter arbeidspotentieel om uit te putten. Allemaal goed nieuws, maar bij veel organisaties lopen toch vooral veel witte mannen rond. Wat is de kracht van Diversiteit en Inclusie? Hoe zorg je voor meer diversiteit? Hoe creëer je kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wat is er nodig voor een duurzame verandering naar een inclusie organisatie?

 

Samen met ABN AMRO maakt People Power een reeks programma's over Diversiteit en Inclusie. Met specialisten en praktijkvoorbeelden. In deze aflevering waren Kris Appalsamy, relatiemanager Private Banking van ABN AMRO en Yelly Weidenaar van Talent naar de Top te gast. Samen spraken zij met Glenn van der Burg over Culturele diversiteit. Hoe ver zijn we gevorderd? Wat is er nog te doen en hoe pak je dat aan?

 

De AOW leeftijd is gestegen, kennis veroudert sneller, we vergrijzen en ontgroenen. Duurzame inzetbaarheid staat hoog op de HR agenda. Wat is het belang voor organisatie? Hoe geven organisaties invulling aan duurzame inzetbaarheid en wat levert het hen op?

 

In deze reeks afleveringen spreekt Glenn met HR verantwoordelijken en experts over duurzame inzetbaarheid. In de studio Moniek Botterhuis, senior HR adviseur van Careaz en Sascha Bruggink, managing partner van Centraal Beheer Open. Bas Kodden, schrijver, spreker en onderzoeker op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling, verzorgde de column.

 

Deze aflevering van People Power werd gemaakt samen met Centraal Beheer Open. Een initiatief van Centraal Beheer waarin zij werkgevers uit verschillende branches samen brengen. Hierdoor ontstaat een netwerk waarin kennis en ideeën worden uitgewisseld. En kansen en oplossingen worden ontwikkeld, die een werkgever nooit alleen had kunnen bedenken.

 

Elke maandag van 15:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Ga terug