Nieuws

Diversiteit en inclusie

Het was weer tijd voor twee uur lang People Power met Glenn van der Burg. Het eerste uur waren Remco Boxelaar en Jan de Geus te gast over diversiteit en inclusie en het tweede uur schoven Diana de Lange en Martine Bolhuis aan.

 

De prestaties van diverse organisaties zijn beter, ze zijn creatiever en klantgerichter. Diverse teams nemen ook betere besluiten en natuurlijk hebben diverse en inclusieve organisaties een veel groter arbeidspotentieel om uit te putten. Allemaal goed nieuws, maar bij veel organisaties lopen toch vooral veel witte mannen rond. Wat is de kracht van Diversiteit en Inclusie? Hoe zorg je voor meer diversiteit? Hoe creëer je kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wat is er nodig voor een duurzame verandering naar een inclusie organisatie?

 

Samen met ABN AMRO maakt People Power een reeks programma's over Diversiteit en Inclusie. Met specialisten en praktijkvoorbeelden. In deze aflevering waren Remco Boxelaar, oprichter van Corporate Queer en Jan de Geus, Expert Ethics & Conduct ABN AMRO te gast. Hoe maak je organisaties inclusiever voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgender personen? In het kort LHBT. Wat zorgt ervoor dat organisaties nu niet inclusief zijn en wat kun je er aan doen?

 

De AOW leeftijd is gestegen, kennis veroudert sneller, we vergrijzen en ontgroenen. Duurzame inzetbaarheid staat hoog op de HR agenda. Hoe pak je dat aan in een productie omgeving, waar in 24/7 in ploegendiensten wordt gewerkt? In de studio Diana de Lange, programma manager gezondheid en vitaliteit en Martine Bolhuis, managing partner van Centraal Beheer Open. Aukje Nauta, hoogleraar, adviseur en top-expert op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid verzorgde de column.

 

Deze aflevering van People Power werd gemaakt in samenwerking met Centraal Beheer Open. Een initiatief van Centraal Beheer waarin zij werkgevers uit verschillende branches samen brengen. Hierdoor ontstaat een netwerk waarin kennis en ideeën worden uitgewisseld. Kansen en oplossingen worden ontwikkeld, die een werkgever nooit alleen had kunnen bedenken.

 

Elke maandag van 15:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Ga terug