Nieuws

Trends en veranderingen

Glenn van der Burg ontving in People Power op New Business Radio het eerste uur trendwatcher Farid Tabarki. In het tweede uur sprak hij met José Geerdink en Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis en Marguerithe de Man van Sioo.

 

Koffiedik kijken, een slag in de lucht, waarzeggen. De toekomst is ongewis. De toekomst is niet te voorspellen. Of toch? Je zou ook kunnen zeggen dat de toekomst er al is. Klein, onontdekt, verstopt, verborgen, maar wel aanwezig en klaar om te groeien. Wat zou jij ervoor geven om een glimp van de toekomst te zien? Welk werk ontstaat en welke werk verdwijnt? Hoe gaan we met elkaar werken? Welke kwaliteiten zijn er nodig? In deze People Power ging Glenn in gesprek met Farid Tabarki. Hij is trendwatcher, auteur en oprichter van Studio Zeitgeist.

 

Ook ziekenhuizen zijn onderhevig aan grote veranderingen. Meer specialisatie, meer zorg in de eerste lijn bij de huisarts, technologische ontwikkelingen, arbeidsmarktkrapte en ga zo maar door. Dat vraagt veel van de leiding van een organisatie. Glenn ging in gesprek met José Geerdink en Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis en Marguerithe de Man programmamanager bij Sioo. Voor welke uitdagingen staat het Deventer Ziekenhuis? Welke rol zien zij voor de leidinggevenden en hoe pakken zij het aan? 


In nauwe samenwerking met directie en de MD-afdeling van het Deventer Ziekenhuis ontwikkelde en verzorgde Sioo een leiderschapstraject voor alle managementniveaus. Een gezamenlijk ontwerpteam heeft de contouren van een maatwerkprogramma opgezet. Leidinggevenden zijn uitgedaagd zich te richten op vernieuwing en samenwerking, vanuit een meer externe oriëntatie. Het programma bood workshops op het gebied van organisatie- en veranderkunde en persoonlijke professionele ontwikkeling. Daarnaast begeleidde Sioo groepen leidinggevenden bij de realisatie van strategische veranderopgaven.

 

Elke maandag van 15:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

 

 

 

Ga terug