Nieuws

Toekomstig leiderschap

Circulair Leiderschap gaat over de stap voorwaarts naar toekomstbestendig leiderschap. Hierbij zijn duurzaamheid, diversiteit, inclusiviteit en transparantie leidende principes. Mildred Hofkes sprak met Feike Sijbesma, CEO van DSM.

 

Op 28 november organiseert NieuwBestuur de conferentie Dutch Circular Leadership in Circl Amsterdam.

 

Binnen Nederland zijn tal van voorbeelden te vinden van bedrijven, maatschappelijke organisatie, zorg- en onderwijsinstellingen waar adaptieve en innovatieve bestuurders aan het roer staan. Zij brengen niet alleen hun eigen organisatie in beweging richting een meer duurzaam bedrijfsmodel, maar zorgen voor wezenlijke verandering in het grotere systeem. Het lineaire systeem dat circulair moet worden, omdat het lineaire groeidenken niet langer houdbaar is. Simpelweg omdat we maar één aarde hebben. In aanloop naar de conferentie op 28 november maken wij een podcastreeks, waar we inspirerende bestuurders interviewen over hun kijk op circulair leiderschap.

 

In deze special is Mildred Hofkes gast op het hoofdkantoor van DSM in Heerlen, waar Feike Sijbesma als CEO aan het roer staat van de multinational gespecialiseerd in voedingssupplementen en vezels met 25.000 medewerkers wereldwijd. Sijbesma is in 2018 door de Volkskrant verkozen tot meest invloedrijke bestuurder van Nederland. Hij is een belangrijk opinion leader op het gebied van klimaatverandering en zet zich in voor talloze circulaire denktanks. Mildred Hofkes, oprichter van NieuwBestuur en initiatiefnemer van Dutch Circular Leadership Conference sprak met hem.

 

Ga terug