Nieuws

Gevestigde orde versus de toekomst

Maarten Labots en Klaas van Egmond gingen op Springtij in gesprek onder leiding van Mildred Hofkes, initiatiefnemer NieuwBestuur Dutch Circular Leadership. Twee perspectieven, die van de gevestigde orde en die van de toekomst. Gaan zij elkaar vinden in het midden?

 

In deze special waren we te gast op Springtij, het jaarlijkse duurzaamheidsforum op Terschelling. Daar ging de gevestigde orde Klaas van Egmond, Hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht en oprichter van de Sustainable Finance Lab, het gesprek aan met een leider van de toekomst, Maarten Labots, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging.

 

Tijdens het gesprek komen er drie belangrijke vragen aanbod. Vraag 1: Als economische groei en winstmaximalisatie geen leidende principe meer is, wat dan wel? Vraag 2: Als wij niet gescheiden zijn van elkaar maar verbonden, hoe creëren wij dan een maatschappij waar iedereen zijn/haar plek kan innemen en wat vraagt dat dan van ons leiderschap? Vraag 3: Zijn circulaire leiders er niet omdat zij binnen het huidige systeem geen kans hebben? Of houdt het systeem stand omdat wij geen circulaire leiders aan de top hebben?

 

Op 28 november organiseert NieuwBestuur de Dutch Circular Leadership Conference in Circl Amsterdam. In aanloop daarnatoe maken wij een reeks podcasts met leiders die ons meenemen in hun inzichten en ervaringen omtrent Circulair Leiderschap.

 

Ga terug