Nieuws

Circulariteit als succesmodel

Frans van Houten, CEO van Philips, zet zich met hart en ziel in voor circulariteit als succesmodel en is dan ook een belangrijke opinieleider op het gebied van circulair leiderschap. Mildred Hofkes was in het kader van de reeks Dutch Circular Leadership bij hem op bezoek.

 

In deze special in de reeks Dutch Circular Leadership is Mildred te gast op het hoofdkantoor van Philips in Amsterdam. Sinds 2010 staat Frans van Houten als CEO aan het roer van deze 128 jaar oude Nederlandse multinational, gespecialiseerd in gezondheidstechnologie voor de zorg en voor thuis. Met een wereldwijde markt van 18 miljard omzet en bijna 80.000 medewerkers is Philips een van de meest invloedrijke organisaties van Nederland. Frans van Houten zet zich met hart en ziel in voor circulariteit als succesmodel. Hij is een belangrijk opinion leader op het gebied van circulair leiderschap en zet zich in voor denktanks over leiderschap zowel nationaal en internationaal.

 

Mildred Hofkes, oprichter van NieuwBestuur en initiatiefnemer van Dutch Circular Leadership Conference, sprak met hem. Tijdens het gesprek kwamen drie belangrijke vragen aan bod over circulair leiderschap. Vraag 1: “Als economische groei en winstmaximalisatie geen leidende principe meer is, wat dan wel?”. Vraag 2: “Als wij niet gescheiden zijn van elkaar maar verbonden, hoe creëren wij dan een maatschappij waar iedereen zijn/haar plek kan innemen en wat vraagt dat dan van ons leiderschap?”. Vraag 3: “hoe creëren we een betekenisvol netwerk om samen de toekomst van onszelf en onze kinderen te beschermen?".

 

Dutch Circular Leadership

Dutch Circular Leadership gaat over de stap voorwaarts naar het leiderschap van de toekomst. Loskomen van de lineaire groeiprincipes en bewegen naar een circulaire economie. Duurzaamheid, diversiteit, inclusiviteit en transparantie zijn daarbij leidende principes. Aanpassingsvermogen zit in ons Nederlandse DNA. Circulair Leiderschap, wij kunnen dit!

 

Binnen Nederland zijn tal van voorbeelden te vinden van bestuurders aan het roer van bedrijven, maatschappelijke organisatie, zorg- en onderwijsinstellingen die deze circulaire bestuursbeweging hebben ingezet. Zij sturen niet alleen hun eigen organisatie richting een meer duurzaam model, maar zorgen voor wezenlijke verandering in het grotere systeem. Het lineaire systeem dat circulair moet worden, omdat het lineaire groei niet langer houdbaar is. Simpelweg omdat we maar één aarde hebben. In deze podcast reeks, interviewen we inspirerende bestuurders over hun kijk op circulair leiderschap.

 

Ga terug