Nieuws

People Power

Glenn van der Burg sprak in People Power met Martine Bolhuis van Centraal Beheer, Alieke de Vries van Travers, Ronald Derks van Gemeente Delft, Bas van Leeuwen van Gemeente Amsterdam, Matthijs Verburg van eelloo en Martijn Delahaye van AFAS.

 

Iedereen is druk. Met werk, met zorgen, met sporten. Druk, druk, druk. En al die drukte leidt tot stress. En we weten allemaal dat stress niet goed voor ons is. Maar is dat eigenlijk wel zo? En wat kun je er aan doen om collega's om te leren gaan met stress? Glenn vroeg het aan Alieke de Vries - HR manager Travers en Martine Bolhuis - managing partner bij Centraal Beheer.

 

Is een ambtenaar een integere bureaucraat, die doet wat er in de regels staat? Door de decentralisering van heel veel taken en de veranderingen in de samenleving wordt er veel meer van ambtenaren gevraagd. Ondernemerschap en verbinding horen nu ook tot de gewenste kwaliteiten van de ambtenaar. Zijn die kwaliteiten eigenlijk wel te verenigen? En hoe wordt je de ideale ambtenaar? In de studio Ronald Derks - Directeur Samenleving & Veiligheid van Gemeente Delft en Bas van Leeuwen - Hoofd Advies & Ondersteuning, Wonen van Gemeente Amsterdam, beiden auteurs van het boek "De ideale ambtenaar' en Matthijs Verburg van eelloo. Samen met Glenn gingen zij op zoek naar het antwoord.

 

Om mee te kunnen met de razendsnelle veranderingen moeten de meeste organisaties hun manier van werken voortdurend aanpassen. Maar hoe verander je mensen? In People Power Change gaan Jeroen Busscher en ik in gesprek met mensen die veranderingen aanvoeren. Wij noemen ze change agents. Zij zijn de inspiratiebron voor de gedragsverandering van anderen. We onderzoeken hoe change agents denken, maar vooral hoe ze doen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen?

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

 

Ga terug