Nieuws

People Power

Glenn van der Burg sprak met Floor van de Heuvel en Tom van Disseldorp over duurzame inzetbaarheid en met Sara Bakker en Marloes Arbouw over de pilot voor een werkpaspoort op Schiphol tijdens People Power.

 

Hoe verbeter je de duurzame inzetbaarheid binnen een gehele sector? Zeker als er in die sector veel zwaar, technisch en vaak ook gevaarlijk werk is. Bij werkgeversvereniging WENB zijn ongeveer 80 werkgevers aangesloten waar in totaal zo’n 40.000 medewerkers werken. Waar begin je? Welk onderdeel van inzetbaarheid pak je aan? Hoe zorg je voor resultaat? Glenn van der Burg vraagt het aan Floor van de Heuvel van WENB en Tom van Disseldorp van Centraal Beheer. Madelijn Strick is de columnist. 

 

Zo’n 150 medewerkers op Schiphol gaan begin maart aan de slag met hun werkpaspoort. Medewerkers krijgen hiermee inzicht in welke vaardigheden zij beheersen en waar ontwikkelpunten liggen. Dus niet weer verplicht en onnodig de schoolbanken in, maar uitgaan van de waarde van vaardigheden die iemand al heeft. Een skills based arbeidsmarkt begint, net als een op diploma’s gebaseerde arbeidsmarkt, met (zelf)inzicht. Iedereen zou de eigen skills in beeld moeten hebben en er enigszins de waarde van moeten kennen voor de arbeidsmarkt. Die van nu en liefst ook die van morgen. Op basis van dat inzicht kan iedereen bewust en gericht verder werken aan die eigen skills-set, een werkpaspoort bijhouden en dat ook (laten) valideren.

 

Vanuit AWVN sluit Marloes Arbouw aan. Zij heeft zich in dit project o.a. beziggehouden om de dagelijkse taken van diverse functies in kaart te brengen en te vertalen naar algemenere werkzaamheden & competenties (we noemen dat ook wel transversale skills). Zodat inzicht wordt gegeven aan een medewerker wat hij of zij nog meer kan. Vanuit eelloo sluit Sara Bakker aan. Zij heeft zich bezig gehouden om het werkpaspoort te digitaliseren zodat medewerkers via een online portal zelf aan de slag kunnen met hun skills en talenten.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

 

 

Ga terug