Nieuws

People Power

Hoe haal je het beste in mensen naar boven? Glenn van der Burg sprak er tijdens People Power over met Bert Beun van Kwaliteitsnetwerk mbo en Deltion College, Mariell Visbeen van ROC TOP, Frank Bosboom van Sioo en Jolanda Sappelli van a.s.r..

 

Het Nederlandse mbo is verantwoordelijk voor het opleiden van ruim 60 procent van de beroepsbevolking. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan hard en ook de politiek stelt steeds nieuwe eisen aan het onderwijs. Hoe leid je mensen op voor beroepen die er over een paar jaar heel anders uitzien? Welke rol moet het mbo spelen in de omscholing van de bestaande beroepsbevolking? Zowel op het vlak van onderwijs als op maatschappelijk vlak is het mbo uiterst zichtbaar. Één ding is zeker: om voldoende kwaliteit te kunnen leveren moet er steeds meer samengewerkt worden. Hoe zorg je voor zo'n complexe verandering met zoveel verschillende spelers en een ongewisse toekomst?

 

HR Creates People Power “You can not build an organization fit for the future if it is not fit for human beings.” In deze gevleugelde uitspraak van prof. Gary Hamel verbindt hij de toekomstbestendigheid van organisaties aan de mate waarin een organisatie in staat is om het beste in mensen naar boven te halen. HR heeft een sleutelrol in het ontwikkelen van deze kwaliteiten. In de reeks maandelijkse radioprogramma’s onder de titel “HR creates People Power” gaan we met HR verantwoordelijken in gesprek over de kracht van mensen in organisaties.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

 

Ga terug