Nieuws

People Power

De zeven meest gestelde, corona gerelateerde, HR praktijkvragen werden besproken door Walter Lammerse en Martine Bolhuis van Centraal Beheer en Ad van Zonneveld van Achmea. Glenn van der Burg kroop in de rol van werkgever en werknemer tijdens People Power.

 

Het coronavirus grijpt om zich heen en heeft steeds meer invloed, óók op HR-afdelingen. Veel organisaties gaan over tot ingrijpende maatregelen. Dat roept verschillende vragen op voor zowel de werkgever als de werknemer. Wat zijn bijvoorbeeld de juridische mogelijkheden en verplichtingen? In deze aflevering spreekt Glenn van der Burg met Walter Lammerse, beleidsadviseur Sociale Zekerheid bij Centraal Beheer, Ad van Zonneveld, HR beleidsadviseur bij Achmea, en Martine Bolhuis, expert duurzame inzetbaarheid van Centraal Beheer. Ze bespreken de zeven meest gestelde HR praktijkvragen rondom het coronavirus.

 

Deze aflevering van People Power maken we samen met Centraal Beheer Open. Een initiatief van Centraal Beheer waarin zij werkgevers uit verschillende branches samen brengen in een netwerk waar kennis en ideeën worden uitgewisseld. Meer luisteren? Ga dan naar peoplepower.radio of zoek ons op in je favoriete podcast app. Zoek op People Power Podcast.

 

Wat kan Artificiële Intelligentie voor mensen doen? Mensen zijn vaak bang dat de AI ons vooral gaat vervangen in de toekomst. Maar waar liggen de kansen en mogelijkheden om ons leven juist veel beter te maken? Glenn spreekt erover met Luc Dorenbosch van de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek (NSVP) en Jaap Jan van Assen van eelloo.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Ga terug