Nieuws

People Power

Hoe staat het met de arbeidsmarkt? Hoe kan een afdeling Learning & Development van waarde zijn? Wat zijn de inzichten van Dominique Haijtema? Het Forum ging over 'De Switch'. Je hoorde het allemaal tijdens People Power met Glenn van der Burg. 

 

Wat doet de coronacrisis met onze arbeidsmarkt? Stort die in? Veert het terug? Werken de maatregelen van dit kabinet? Glenn van der Burg vroeg het aan prof. Joop Schippers. Trainingen en opleidingen worden afgelast. Hoe kan een afdeling Learning & Developement van waarde zijn? Glenn legde deze vraag van een People Power luisteraar voor aan Guus van Deelen, Global Manager Learning & Development bij SHV en Tom Bos, directeur Online Academy. Farid Tabarki verzorgde de column.

 

Welke inzichten haalt journalist en psycholoog Dominique Haijtema uit de boeken die ze leest en schrijft? Als oud-hoofdredacteur van MT, journalist, psycholoog en auteur vroeg Glenn haar wat de zin en onzin is van leiderschapstheorieën en zelfhulpmethodes. Daarnaast praatten ze over haar laatste boek "Nooit meer een zelfhulpboek"

 

In People Power Forum gingen spraakmakende mensen in gesprek over een werkthema. Met onderscheidende opinies en interessante invalshoeken. In deze aflevering gingen Harry Starren en Glenn van der Burg in gesprek met het Forum over: ‘De switch’. Velen dromen ervan. Niet iedereen durft het aan. Een andere weg in slaan. Het begaande pad verlaten, en het avontuur in stappen. Toch komt het regelmatig voor. De bankier die een hoveniers bedrijf begint. De accountant die wijnhandelaar wordt. Glenn en Harry praatten met twee succesvolle mensen die hun koers drastisch hebben verlegd. Jan Bonjer maakte de overstap van hoofdredacteur van het FD naar Dijkgraaf. Robert Verhoeve was een vastgoedman, gespecialiseerd in winkelcentra. Hij verliet die sector en schoolde zich om naar fotograaf en leeft nu van een fractie van zijn vroegere inkomen. 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

 

Ga terug