Nieuws

Duurzame Economische Reset

Welke kansen biedt de economische pauze die we nu door de coronacrisis beleven? Glenn van der Burg sprak met Rens van Tilburg van Sustainable Finance Lab, Mark Sanders en Klaas van Egmond van Universiteit Utrecht en Karen Maas van Impact Centre Erasmus in Impact.

 

De coronacrisis heeft een grote impact op onze economie. De Horeca is dicht, we reizen nauwelijks meer en alle events zijn afgelast. Het lijkt wel alsof de economie op pauze is gezet. Welke kansen biedt deze uitzonderlijke situatie om onze economie en financiële sector te verduurzamen? Moeten er duurzaamheidseisen gesteld worden aan de bedrijven die steun van de overheid krijgen? Welke weeffouten en ontwerp missers in het systeem moeten we nu oplossen? Moeten we de globalisering gedeeltelijk terugdraaien en meer lokaal werken? Hoe vernieuwen we tijdens de coronacrisis onze economie?

 

Glenn van der Burg ging er over in gesprek met Mark Sanders, universitair hoofddocent internationale macro-economie Universiteit Utrecht; Rens van Tilburg, directeur van het Sustainable Finance Lab; Klaas van Egmond, hoogleraar Geowetenschappen Universiteit Utrecht en Karen Maas, bijzonder hoogleraar Accounting en duurzaamheid aan de Open Universiteit en wetenschappelijk directeur van het Impact Centre Erasmus.

 

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

 

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

 

Ga terug