Nieuws

Vanuit een ander oogpunt

Ron Lemmens sprak tijdens een Business Update met Leen Paape, professor bij Nyenrode Business Universiteit. Ze spraken onder andere over het belang van vertrouwen en het onderzoek rondom joint ventures. Wat is het effect van een hechte samenwerking in deze crisis tijd?  

 

Leen Paape geeft aan dat uit onderzoek blijkt dat bij joint ventures het uitgangspunt is dat het begint vanuit vertrouwen te werken. Dan pas werkt een joint venture. Vanuit Governance oogpunt zijn er dan wel veel vraagstukken die spelen, bijvoorbeeld hoe je een ecosysteem of netwerk bestuurt? Wie neemt de besluiten? Welke kosten deel je aan wie toe? Ook bij de inrichtingsvraagstukken van deze netwerken vraagt om werken vanuit vertrouwen. Maar wat volgt zijn praktische vragen of hoe te doen. Hoe runnen van ecosysteem? Het is in iedergeval van belang om verbinding zo groot mogelijk te maken en de wil om samenwerken te maximaliseren. Wel heeft Leen ervaring met bestuurders die het lastig vinden om kennis en kunde elders vandaan halen. Op korte termijn lijkt het niet zoveel impact te maken, maar lange termijn wel. Er is daarom een duwtje in de rug nodig om toch te gaan voor lange termijn. meervoudige waarde; voor wie en wanneer; waarde voor iedereen die in het ecosysteem een rol vervult. De verschillende stakeholders kunnen niet alle rollen vervullen. Uiteindelijk gaat het erom dat alle stakeholders voorbij enkel hun eigen belang denken.

 

Deze update is gemaakt in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit.  

 

New Business Radio Update

Op dit moment maakt New Business Radio speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

 

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er? En hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze? De insteek is positief, maar ook realistisch.

 

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders in deze onwerkelijke tijden? Laat het ons weten!

 

Ga terug