Nieuws

Samen de cirkel sluiten

Glenn van der Burg sprak in Impact met Meinderdjan Botman van Renewi en Nanne Fioole van RetourMatras. Hoe zorg je dat je de cirkel rondom een product sluit? Dat doe je niet alleen. Sterker nog, daar moet je met een flink aantal partijen samenwerken.

 

Een aantal jaar geleden was de Circulaire Economie nog een totaal nieuw begrip. Ondertussen hoor en lees je er dagelijks over. Maar papier is geduldig, in de praktijk moet het gebeuren! Hoe zorg je dat je de cirkel rondom een product sluit? Dat doe je niet alleen. Sterker nog, daar moet je met een flink aantal partijen samenwerken. Welke voorbeelden zijn er al? Hoe doe je dat? Wat zijn de do's en don'ts en wat kunnen we leren van de praktijk?

 

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

 

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

  

Deze aflevering werd gemaakt in samenwerking met Renewi.

 

Ga terug