Nieuws

De Platform Economie

Ron Lemmens sprak tijdens een Business Update met Bart van der Linden over de platform economie die vorm aan het krijgen is door de huidige versnelde digitalisering. Bart is eigenaar van Source2Innovate en export op het gebied van de digitale transformatie.

 

De term ecosysteem is inmiddels een gangbaar business begrip geworden. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een andere vorm van samenwerken, zowel aan de ICT kant van een bedrijf als de business kant. De reden is ervoor is dat door digitalisering we richting een platform-economie gaan. En niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook overheidsorganisaties zien deze verschuiving plaatsvinden. Daardoor groeit de wens om vanuit ecosysteem-principes samen te werken in steeds meer sectoren.

 

Deze update is gemaakt in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit.  

 

New Business Radio Update

Op dit moment maakt New Business Radio speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

 

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er? En hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze? De insteek is positief, maar ook realistisch.

 

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders in deze onwerkelijke tijden? Laat het ons weten!

 

Ga terug