Nieuws

Duurzame waarde ketens

De economieën van landen zijn door waarde ketens steeds meer met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk. Deze wereldwijde vervlechting heeft positieve en negatieve kanten. Ron Lemmens sprak er over in een Business Update met Désirée van Gorp.

 

Activiteiten van bedrijven om producten en diensten te maken zijn in allemaal kleinere onderdelen over de wereld verspreid in zogenaamde waarde ketens. Zo zijn de economieën van landen steeds meer met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk. Deze wereldwijde vervlechting heeft positieve en negatieve kanten.

 

De oproep is dan ook om ons sterk maken om in deze rol nog meer onze verantwoordelijkheid te nemen en ons in te zetten voor het duurzaam maken van waarde ketens. Niet vanuit de arrogantie dat wij het allemaal beter weten en kunnen, maar vanuit het bewustzijn dat we kwetsbaar zijn en dat moeder aarde zich niets aantrekt van de grenzen die wij hebben gemarkeerd. 

 

Désirée van Gorp is hoogleraar International Business en voorzitter van de International Advisory Board aan Nyenrode Business Universiteit.

 

Deze update is gemaakt in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit.  

 

New Business Radio Update

Op dit moment maakt New Business Radio speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

 

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er? En hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze? De insteek is positief, maar ook realistisch.

 

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders in deze onwerkelijke tijden? Laat het ons weten!

 

Ga terug