Nieuws

People Power

Glenn van der Burg ging in People Power tijdens de eerste twee uur met verschillende gasten in gesprek over hun nieuwe boeken en in het laatste uur sprak hij met zijn gasten over hoe je gamen in je organisatie gebruikt om het leren te stimuleren.

 

Te gast in het eerste uur waren Sasja Dirkse en Stefan Stoeken over hun nieuwe boek  ‘Het Groot "ONLINE" Werkvormen Boek’. In het tweede uur hoorde je Jesse Seegers, Daan Sorgeloos en Koen Marichal over hun nieuwe boek 'Leading from the Middle'. Ook ging Glenn in het laatste uur gesprek met Marcel Mens van AtHand en Tom Bos van Online Academy over hoe je gamen in je organisatie gebruikt om het leren te stimuleren.

 

Duizenden professionals hebben het Groot Werkvormenboek in de kast staan. Glenn ook. Maar nu we veel online moeten gaan doen, is de vraag wat nog wel en niet werkt. De auteurs van het 'Groot Werkvormenboek' hebben geschreven aan een nieuw boek ‘Het Groot "ONLINE" Werkvormen Boek’ dat Begin juli uitkomt. Sasja Dirkse en Stefan Stoeken van 2KNOWHOW gaven bij People Power een voorproefje met praktische tips voor onder andere online brainstormen, visie bepalen, besluiten nemen.

 

Het werk van de manager wordt er niet eenvoudiger op, zeker niet in ‘het midden’ van een organisatie. Omgevingscomplexiteit en vervlakking van de hiërarchie zorgen voor organisatorische spanningen: focus op de korte termijn en visie op de lange termijn. Excellent uitvoeren van de strategische beslissingen maar ook ‘strategisch’ meedenken. Welke vaardigheden hebben middle managers nodig en hoe kunnen ze deze ontwikkelen? In het tweede uur ging Glenn in gesprek met Daan Sorgeloos, Koen Marichal en Jesse Segers over hun nieuwe boek 'Leading from the Middle'.

 

Van het woord leren wordt zeker niet iedereen enthousiast. Sterker nog, voor veel mensen refereert leren aan een frusterende ervaring in het verleden. Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen leren weer leuk gaan vinden? Of dat ze wellicht niet eens bewust door hebben dat er geleerd wordt? Spelen vindt bijna iedereen leuk. Gaming is een enorm groeiende tijdsbesteding. Of het nu Fortnite is, Candy Crush of old school puzzelen, we besteden onze tijd er graag aan. Hoe zet je gaming in je organisatie in om het leren te stimuleren? Glenn ging erover in gesprek met Marcel Mens van Strategy Director van AtHand en Tom Bos van Online Academy.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

 

Ga terug