Nieuws

Mbo in het ondernemerschap

Goed opgeleide vakmensen zijn cruciaal voor onze samenleving. Voor goed opgeleide vakmensen is uitstekend beroepsonderwijs een voorwaarde! Martine Hauwert sprak in de MBO Special met o.m. Daan Lammers en Chris van Bokkum over rol van mbo in het ondernemerschap.

 

New Business Radio maakt in samenwerking met de MBO Raad specials over het belang van mbo geschoold Nederland in de maatschappij. Zo hebben wij het al gehad over de staat van het onderwijs en Skills the Finals, oftewel de Nederlandse kampioenschappen vakwedstrijden. Deze MBO Special is ingedeeld in drie belangrijke thema's:

 

1. Ondernemerschap, met als gasten; Pleuni Kalenkamp van Ondernemend Onderwijs ROC van Twente en Daan Lammers, voorzitter Jong Management VNO-NCW en directeur Laméco.

 

2. Energietransitie, met als gasten; Martin de Haan practor Energietransitie en Human Capital bij ROC Amsterdam en programma directeur VTi, Chris van Bokkum, directeur van Platform Talent voor Technologie en Jan Sier, directeur Hiensch Engineering.

 

3. Zorg en technologie, met als gasten; Jolanda van Til, Projectleider Technologie bij het Deltion College en Zorg en Janine van Soest, MBO-ambassadeur van ROC Nijmegen 

 

Ook sprak Ron Lemmens met Jacco Vonhof van MKB Nederland.

 

 

Ga terug