Nieuws

People Power

Glenn van der Burg ging tijdens 'HR Creates People Power' in gesprek met Ester Zeeman van Amarant en ontving tijdens het tweede uur van People Power Oscar Lausegger, Toon Taris en Hajo Reijers.

 

"You can not build an organization fit for the future if it is not fit for human beings." In deze gevleugelde uitspraak van prof. Gary Hamel verbindt hij de toekomstbestendigheid van organisaties aan de mate waarin een organisatie in staat is om het beste in mensen naar boven te halen. HR heeft een sleutelrol in het ontwikkelen van deze kwaliteiten.

 

In de reeks maandelijkse radioprogramma’s onder de titel 'HR creates People Power' gaat Glenn met HR verantwoordelijken in gesprek gaan over de kracht van mensen in organisaties. Wat is jouw visie op innovatie, ondernemerschap en continu verbeteren? Wat is de kracht van mensen en wat de zwakte? Welke rol speelt HR hierin? Hoe pak jij het aan in jouw organisatie? Hoe laat jij de kwaliteiten van elk individu tot zijn recht komen? In deze aflevering was te gast Ester Zeeman, Head of HR bij Amarant Groep.

 

Het jaar 2020 is het meest stressvolle jaar ooit voor werknemers over de hele wereld, volgens nieuw onderzoek van Oracle en Workplace Intelligence. Het onderzoek werd uitgevoerd bij meer dan 12.000 werknemers, managers en HR-leiders in elf landen. Bijzondere uitkomst van het onderzoek is dat mensen liever hulp krijgen van robots dan van mensen. Reden voor Glenn van der Burg om hierover in gesprek te gaan met Oscar Lausegger van Oracle. Ook belde hij met Toon Taris, hoogleraar Arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, om te horen hoe het nou precies zit met stress op het werk en met een wetenschapper die alles afweet van de inzet van technologie op het werk.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

 

 

Ga terug