Nieuws

People Power

Tijdens People Power op New Business Radio ging Glenn van der Burg tijdens 'People Power Change' in gesprek met Guido Stein van Vattenfall. Het tweede uur een special van People Power waarin twee boeken centraal stonden.

 

Om mee te kunnen met de razendsnelle veranderingen moeten de meeste organisaties hun manier van werken voortdurend aanpassen. Maar hoe verander je mensen? In People Power Change gaan Jeroen Busscher en Glenn van der Burg in gesprek met mensen die veranderingen aanvoeren. Wij noemen ze change agents. Zij zijn de inspiratiebron voor de gedragsverandering van anderen. We onderzoeken hoe change agents denken, maar vooral hoe ze doen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen? Guido Stein is directeur strategie bij Vattenfall. Niet zo lang geleden heette Vattenfall nog Nuon. Hoe loods je een organisatie door een merktransitie heen?

 

Hoe het komt dat er op universiteiten en hogescholen meer vrouwen dan mannen in de collegebanken zitten? Dat vrouwen sneller afstuderen dan mannen en ook nog eens hogere cijfers halen? Maar ook dat vrouwen toch nog altijd maar moeizaam doorstromen naar topposities in het bedrijfsleven en bij de overheid? Interessant detail is dat meer dan de helft van de topvrouwen in Nederland afkomstig is uit het buitenland. Welke valkuilen zijn er op de weg naar de top? Wat kunnen Nederlandse vrouwen leren van vrouwen met een andere culturele achtergrond en hoe verwerf je als vrouw een stevige plek in het ‘old boys network’? Glenn van der Burg sprak met Carmen Breeveld over haar boek ‘Het geheim van het Old Boys netwerk’ dat eind november zal verschijnen.

 

In deze uitzending besprak Glenn van der Burg ook het boek 'Vergader jezelf gelukkig'. Ernst van Dam schreef dit boek samen met Bart Groenewoud en Rik Nijkamp. Glenn, die zelf een stevige hekel heeft aan vergaderen, voelt Ernst van Dam in de studio aan de tand over hun beloftes in het boek. In het boek beloven de schrijvers namelijk dat je na het lezen, haarfijn weet waarom jij wel of niet aan een vergadering moet deelnemen. Dat de vergadering die jij organiseert voortaan zo strak in elkaar zit dat je er altijd resultaat uit haalt en ze beloven dat ze jou, jouw team, en zelfs je hele organisatie kunnen leren om zich gelukkig te vergaderen.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Ga terug