Nieuws

Recycle or re-use

De circulaire economie is bedoeld om hergebruik van grondstoffen te stimuleren en de levensduur van producten te verlengen. Glenn van der Burg ging hierover in gesprek met Christoffer Sandell en Sebastian Holmström van Inrego tijdens Impact.

 

Door het hergebruik van grondstoffen te stimuleren en de levensduur van producten te verlengen, hoeven we minder (snel) een beroep te doen op schaarse grondstoffen en blijft de economische ontwikkeling binnen de grenzen die de natuur ons biedt. Door op verschillende manieren de levensduur van producten te verlengen, beschermen we kostbare grondstoffen voor toekomstige generaties. Een snel groeiende markt is die van de Circulaire IT, waarin met gebruikte IT apparaten een tweede leven geeft.

 

In Zweden is het bedrijf Inrego al 25 jaar actief met de circulaire IT. Ze brengen refurbished IT uit Zweden naar 90 landen in de hele wereld. Reden voor Glenn van der Burg om in gesprek te gaan met Christoffer Sandell, CEO van Inrego Global en Sebastian Holmström, Circular Strategy Lead bij Inrego. Van hen wilde hij weten hoe de circulaire IT er eigenlijk uitziet, wat refurbished IT is, hoe het tot stand komt en wat het verschil is tussen recycle en re-use?

 

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

 

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

 

Ga terug