Nieuws

Duurzaam op vakantie

Glenn van der Burg ging tijdens deze aflevering van Impact in gesprek met Jerôme de la Chambre, manager sustainability van Landal GreenParks. Welke uitdagingen komen kijken bij duurzaamheid in de reisbranche? 

 

"Gastvrijheid en duurzaamheid is een lastig huwelijk", stelt Jerôme de la Chambre, manager sustainability van Landal GreenParks. "Aan de ene kant willen onze gasten ontspannen, plezier hebben en bijkomen van hun dagelijkse hectiek en niet lastig gevallen worden met allerlei zaken waar ze op dat moment geen behoefte aan hebben. Aan de andere kant is het onze verantwoordelijkheid om waar mogelijk duurzaamheid door te voeren en dat ook van onze gasten te vragen."

 

Hoe gaat Jerôme om met deze spagaat? Wat zijn zijn successen en waar moet hij nog een tandje bijzetten? Hoe komt het dat ze ondanks dit lastige huwelijk de afgelopen drie jaar door de Sustainable Brand Index uitgeroepen tot het meest duurzame reismerk? Over deze onderwerpen ging Glenn van der Burg met hem in gesprek in deze uitzending van Impact.

 

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

 

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

 

Ga terug