Nieuws

People Power

Een bijzondere People Power op New Business Radio Glenn van der Burg presenteerde live op de radio zijn nieuwste boek 'Hoe werkt de mens?'. Daarnaast hoorde je Jeroen Busscher in People Power Change en was er een uur gereserveerd voor het thema Human Technology.

 

Glenn van der Burg presenteerde zijn boek 'Hoe werkt de mens?'. Heb jij het onstuitbare gevoel dat je werk zoveel beter en leuker kan? Voor jezelf en voor je collega's? Werk doen waar je je sterk bij voelt. Vruchtbare vergaderingen waar je energie van krijgt. Plannen die daadwerkelijk ergens toe leiden. Moeiteloos meebewegen met de onstuimige ontwikkelingen. Terwijl organisaties zich vastklampen aan nieuwe managementhypes, voel jij dat de oplossing daar niet zit. Wat is onze houvast dan wel? Er is één stabiele factor in het werk: De Mens.

 

Wij veranderen alleen fundamenteel door evolutie en dat gaat heel langzaam. Wat bepaalt het gedrag van mensen op hun werk? Wat motiveert de mens? Waarom doen wij niet wat we denken? Wat leren we van het gedrag van mensen tijdens de coronacrisis? Hoe kun je moeiteloos veranderen en wat moeten we doen om vergaderingen weer energiek te maken? Glenn van der Burg neemt je in dit boek mee langs drie krachten die het gedrag van mensen in hun werk bepalen. Door de kennis en inspiratie van prof. Rick van Baaren, krijg je toegankelijk, wetenschappelijk inzicht in deze drie krachten. Met de concrete 'doe'-opdrachten en tips kun jij als werkverbeteraar morgen jouw werk en het werk van je collega's leuker, beter en effectiever maken.

 

Om mee te kunnen met de razendsnelle veranderingen moeten de meeste organisaties hun manier van werken voortdurend aanpassen. Maar hoe verander je mensen? In People Power Change gaan Jeroen Busscher en Glenn van der Burg in gesprek met mensen die veranderingen aanvoeren. Wij noemen ze change agents. Zij zijn de inspiratiebron voor de gedragsverandering van anderen. We onderzoeken hoe change agents denken, maar vooral hoe ze doen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen? School for Ninja is een start-up die via een app medewerkers wil helpen beter om te gaan met stress en burn-out. Hoe kan een app mensen helpen bij verandering? Te gast was oprichter Esra van Beelen.

 

"Jouw toekomstige collega is een robot". Je leest steeds meer van zulke berichten over robotisering en de arbeidsmarkt. Er bestaan echter verschillende ideeën over de komst van de robots op de werkvloer. Moeten we ons grote zorgen maken? Of biedt de robot juist nieuwe kansen in je werk? Welke ontwikkelingen heeft de arbeidsmarkt doorgemaakt door de inzet van technologie en wat gaat technologie betekenen voor onze toekomstige banen? Over deze onderwerpen sprak Glenn van der Burg in deze uitzending met Dirk Buyens, Hoogleraar Human Resources aan de Vlerick Business School in Gent, en Oscar Lausegger, HCM Strategy Director bij Oracle.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Ga terug