Nieuws

Produceren voor de grote jongens

MediaMatters staat dit jaar helemaal in het teken van 'Hollands Finest'. Ze zetten de beste Nederlandse bedrijven op het gebied van media tech en content productie in het zonnetje. Jeroen Koopman van NewBe was de eerste gast bij Bert Kok en Rick van Dijk.

 

Zo'n tien jaar geleden begon Jeroen met NewBe in de overtuiging dat traditionele en online media één zouden worden. Daarna heeft hij het productiehuis flink op de kaart gezet met film als Misfit, het platform #First en de serie Toon. Onlangs werd bekend dat Netflix samen met NewBe een remake gaat maken van de Australische tv-serie Heartbreak High.

 

Bert en Rick spraken met Jeroen over de succesnummers van zijn bedrijf en plannen voor de toekomst. Zitten er nog meer megadeals aan te komen en hoe kijkt hij aan tegen de ontwikkelingen op het gebied van tv, video on demand en film? Wordt on demand de standaard?

 

Met 'Hollands Finest' wil MediaMatters Nederlandse bedrijven met groeiambities onder de aandacht brengen van mediabedrijven in het buitenland. Daarom was het interview ook in het Engels.

 

MediaMatters is een programma over innovatie in de media op New Business Radio. Het is iedere eerste donderdag van de maand live te beluisteren tussen 16:00 en 17:00 uur. Daarna is het programma ook als podcast beschikbaar op Spotify, Apple Podcast en SoundCloud. MediaMatters is een project van de stichting Media Perspectives.

 

Ga terug