Nieuws

Duurzaamheid in finance

In de verduurzaming van een organisatie speelt de duurzaamheidsmanager een belangrijke rol. Daarom maakt Glenn van der Burg een reeks afleveringen van Impact met deze managers. Annechien ten Brink van ASR en Robert de Keijzer van Novanet waren te gast.

 

ASR wil een vooraanstaande rol spelen in de financiële sector op het gebied van duurzaam ondernemen. Bij alles wat ze doen denken ze na over de vraag of dit houdbaar is voor de toekomst. Dat is mooi gezegd, maar hoe geef je daar een invulling aan? Want hoe wordt en blijf je een duurzame verzekeraar, een duurzame belegger en een duurzame werkgever, die ook nog eens maatschappelijk betrokken is? Daarover ging Glenn van der Burg in deze aflevering van Impact in gesprek met Annechien ten Brink, Sustainability Manager bij ASR. Daarnaast schoof ook Robert de Keijzer, Directeur van Novanet, aan.

 

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

 

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

 

Ga terug