Nieuws

De Ondernemer Ondernemersdebat

Het eerste Ondernemersdebat van De Ondernemer Kiest gemist? Thierry Aartsen (VVD), Mustafa Amhaouch (CDA), Chris Stoffer (SGP) en Eppo Bruins (ChristenUnie) waren te gast bij presentator Thomas Hendriks en Hans Biesheuvel van ONL.

 

De talkshow vond plaats in het Ondernemershuis in Den Haag. Centraal in het gesprek stond het manifest van ONL, 'We moeten het geld eerst weer verdienen'. 

 

Gedurende vijftig minuten keken de politici terug op het afgelopen jaar en hun rol in de coronadebatten en het verdedigen van de belangen van ondernemers. Er was bewondering voor de wijze waarop het ambtelijk apparaat die verschillende pakketten zo snel mogelijk activeerde maar ook hand in eigen boezem, omdat er toch vaak ondernemers buiten de boot vielen en het systeem maatwerk meestal nog niet aan kan.

 

Ook kregen de politici de kans om ieder een van de belangrijkste punten uit het manifest van ONL te onderbouwen: verbetering van het ondernemersklimaat (Aartsen), verlaging van de regeldruk (Stoffer), versimpeling van het belastingstelsel (Bruins) en eenvoudiger toegang tot financiële middelen (Amhaouch). Hierbij wordt nog eens onderstreept welke belangrijke rol mkb-ondernemers spelen als motor van de Nederlandse economie.

 

Wekelijks schuiven (top)ondernemers en andere experts aan in de studio om hun visie op onder meer personeel, online marketing, financiering en innovaties te delen. De Ondernemer is elke dinsdag tussen 10:00 en 11:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast, onder meer via Apple Podcasts, Spotify en natuurlijk de website van De Ondernemer.

 

De talkshow wordt afwisselend gepresenteerd door Robert van den Ham, Thomas Hendriks en Joni Hendrix. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de redactie van De Ondernemer, het grootste ondernemers-mediaplatform van Nederland en onderdeel van DPG Media.

 

Ga terug