Nieuws

120221 Impact Tjeerd Krumpelman

Hoe zit het met het klimaatakkoord?

Glenn van der Burg ging tijdens Impact op New Business Radio in gesprek met Tjeerd Krumpelman, Global Head of Advisory, Reporting & Engagement bij ABN AMRO. Waar staat de bank als het gaat om het realiseren van zijn duurzame doelen?

In augustus 2019 beloofde toenmalig ABN AMRO bestuursvoorzitter Kees van Dijkhuizen, tijdens een bijeenkomst met internationale bankiers bij de Verenigde Naties in New York, dat ABN AMRO de komende jaren de leningen aan olie- en gasbedrijven af zal bouwen en zich volledig zal gaan richten op duurzame energie. Honderddertig internationale bankiers, waaronder Van Dijkhuizen ondertekenden daar in New York de 'Principles for Responsible Banking', waarin ze beloofden meer te doen om de afspraken van het klimaatakkoord van Parijs te halen. Maar hoe zit dat met de beloftes? Is daar de afgelopen 2,5 jaar al iets van gerealiseerd? Waar staat ABN AMRO als het gaat om het realiseren van zijn duurzame doelen?

Een partij die ABN AMRO hierin ondersteunt is Impact Institute. Glenn sprak met Adrian de Groot Ruiz, Executive Director van Impact Institute.

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live