Nieuws

Brainport Smart District: de wijk van morgen

Brainport Smart District: een proeftuin voor de maatschappij van de toekomst. Marco Maréchal ging tijdens Smart Mobility in gesprek met voorzitter van het bestuur Cathalijne Dortmans en programmamanager mobiliteit Teun Meulepas.

 

Helmond heeft in 2019 nog een internationale award op het gebied van smart mobility gewonnen in Singapore. In de wijk Brandevoort, is Brainport Smart District de slimste wijk ter wereld aan het ontwikkelen in samenhang met de nieuwste technologieën op het gebied van vervoer, gezondheid, energieopwekking en -opslag en circulair bouwen.

 

In 'Smart Mobility: The Future Is Now' wordt de theorie verbonden met de praktijk. De projecten die er zijn op het gebied van smart mobility en smart city worden besproken. Tevens is er een koppeling met de consument, de Nederlander, wat vinden wij hiervan en wat hebben we nodig om hierin actief in mee te participeren? Alleen door deze koppeling te maken wordt het een succes en geaccepteerd. Het betreft een interactief radioprogramma te gaan worden die volop gebruik maakt van de gebruiker (de Nederlander). 

 

‘Smart Mobility: The Future Is Now‘ is elke laatste dinsdagmiddag van de maand van 15:00 tot 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. De uitzendingen worden ook als podcast beschikbaar gesteld.

 

'Smart Mobility: The Future Is Now' is powered by Travelcard, fuel card innovation.

 

Ga terug