Nieuws

People Power

Glenn van der Burg ontving tijdens People Power minister Ingrid van Engelshoven en Tom Bos over leren. Paul Stevens schoof aan in HR creates People Power en in het laatste uur ontvingen Glenn en Jeroen Busscher Jan den Hollander en Annette van Beelen in Change.

 

Aan het begin van ons leven speelt onderwijs een zeer dominante rol: basisschool, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs of universiteit. Met een diploma op zak ben je klaar om te gaan werken. Daarmee is de rol van 'Moedertje Staat' op het gebied van leren uitgespeeld en ligt de verantwoordelijkheid vooral bij het individu en voor een deel bij de werkgever. Als je die hebt natuurlijk. Maar wij willen en moeten een leven lang leren. Leren zou een vast doel en activiteit moeten zijn in ons gehele leven. Van de wieg tot het graf. Welke rol zou de overheid daarin kunnen spelen, moet er zoiets komen als een individueel leerbudget waar je je leven lang uit kan putten, wat betekent een leven lang leren voor bestaande werkwijzen zoals het vele toetsen, de diploma’s, maar ook de instituten als ROC’s, Hogescholen en Universiteiten? Glenn van der Burg ging er over in gesprek met Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Tom Bos, algemeen directeur van Online Academy.

 

“You can not build an organization fit for the future if it is not fit for human beings.” In deze gevleugelde uitspraak van prof. Gary Hamel verbindt hij de toekomstbestendigheid van organisaties aan de mate waarin een organisatie in staat is om het beste in mensen naar boven te halen. HR heeft een sleutelrol in het ontwikkelen van deze kwaliteiten. In de reeks “HR creates People Power” gaan we met HR verantwoordelijken in gesprek gaan over de kracht van mensen in organisaties. Wat is jouw visie op innovatie, ondernemerschap en continu verbeteren? Wat is de kracht van mensen en wat de zwakte? Welke rol speelt HR hierin? Hoe laat jij de kwaliteiten van elk individu tot zijn recht komen? Glenn van der Burg sprak met Paul Stevens, manager bij P&O Menzis.

 

Veranderen is noodzakelijk voor mensen en organisaties, maar het is ook heel lastig. In People Power Change gaan Jeroen Busscher en Glenn van der Burg op zoek naar inzichten in verandering. Dat doen we in gesprek met mensen die veranderingen aanvoeren. De change agents. Zij zijn de inspiratiebron voor de gedragsverandering van anderen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen? Katwijk is als gemeente in een grote transitie. Welke rol spelen de stafdiensten hierin? Glenn en Jeroen ontvingen Jan den Hollander en Annette van Beelen van de Gemeente Katwijk.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Ga terug