Nieuws

People Power

Glenn van der Burg ging tijdens People Power in gesprek met Jannes ten Berge over zijn onderzoek naar de invloed van technologie op het beëindigen van een baan. Ook spreekt Glenn in Forum met Els van Noorduyn en Tim de Roos over jongeren.

 

Op 19 februari promoveerde Jannes ten Berge aan de Universiteit Utrecht op zijn onderzoek naar de invloed van technologie op het beëindigen van een baan. Al jaren zijn we bang dat we door de technologie steeds meer banen gaan verliezen. Eind jaren '90 werd er zelfs voorspeld dat door de technologische ontwikkeling 2 tot 3 miljoen mensen in Nederland hun baan kwijt zouden raken. Is die voorspelling 25 jaar later ook uitgekomen en wat is er de afgelopen jaren door inzet van technologie veranderd op de arbeidsmarkt? Hierover ging Glenn van der Burg in gesprek met Jannes ten Berge, die inmiddels als adviseur werkt bij het bedrijf FutureConsult, en Jop Spoelstra van Technolution.

 

Als de week begonnen is bieden wij troost voor onderweg. Als je thuis of in de auto zit. Dan houden wij café zoals de Vlamingen zeggen. Elke maand bespreken wij een groot thema in ons werkende leven. Deze keer moesten we het zonder Harry Starren doen. Eerder waren bij café Forum afscheid, autonomie, burgerschap, crisis, drijfveren, evenwicht, feest, geluk, hoop en inspiratie het onderwerp. In deze aflevering jongeren. Glenn van der Burg sprak in café Forum met Els van Noorduyn en Tim de Roos.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Ga terug