Nieuws

People Power

Glenn van der Burg ging tijdens deze speciale uitzending van People Power in gesprek met Marlise Mahieu, Director People, Organization and Culture bij Sunweb Group. Marlise is één van de winnaars van de HR Top 100. 

 

Glenn van der Burg sprak in het eerste uur met met Irma van den Meijdenberg van Amarant en Esmée Burger van Embrace – The Human Cloud. Ook sprak Glenn met Moniek Botterhuis van Careaz, Tom van Disseldorp van Centraal Beheer Open en Leo Witvliet. In het laatste uur hoorde je een special met de winnaar van de HR Top 100.

 

Interne communicatie; de kracht van een sociaal intranet 

Zonder goede interne communicatie kun je die organisatieverandering, cultuur- of leiderschapsprogramma wel vergeten. Zeker nu er heel veel wordt thuisgewerkt, is interne communicatie onmisbaar bij de binding met de organisatie. Maar hoe zorg je er voor dat interne communicatie verder gaat dan een paar artikelen op een intranet? Welke tools werken geweldig? Houd je controle op alle content of laat je het juist los en wat werkt er fantastisch in de praktijk? 

In een nieuwe maandelijkse reeks afleveringen van People Power gaat Glenn in gesprek over interne communicatie en de kracht van het sociale intranet. Hoe bereik, verbind en houd je betrokkenheid met en tussen de collega’s? Hierover ging Glenn van der Burg in gesprek met Irma van den Meijdenberg, communicatiestrateeg en coördinator communicatie bij Amarant, en Esmée Burger, adviseur communicatie & social intranet bij Embrace – The Human Cloud.

 

De arbeidsmarkt in de zorg piept en kraakt in haar voegen.

Krapte aan personeel, hoge werkdruk, lage beloning en een groeiende inzet van ZZP’ers zorgen voor een dynamisch maar lastig speelveld. In deze podcast kijkt Glenn naar de oorzaken, de gevolgen daarvan en naar de toekomst. Glenn kijkt naar de noodzaak om de cultuur en de structuur binnen zorgorganisaties nog eens kritisch tegen het licht te houden. Glenn van der Burg deed dit samen met Leo Witvliet, emeritus hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit en auteur van het boek 'Arbeidsmarkt en zorg', Moniek Botterhuis, manager HRM van Careaz, en Tom van Disseldorp, managing consultant Centraal Beheer Open.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Ga terug