Nieuws

Verduurzaming binnen Philips

Glenn van der Burg ging tijdens Impact in gesprek met Simon Braaksma, Senior Director van het Corporate Sustainability Office van Philips. Hoe ziet het duurzaamheidsbeleid bij de Eindhovense techgigant eruit?

 

In de verduurzaming van een organisatie speelt de duurzaamheidsmanager een belangrijke rol. Daarom maakt Glenn een reeks afleveringen van Impact waarin hij in gesprek gaat met de duurzaamheidsverantwoordelijken. 

 

Vijf jaar geleden lanceerde Philips het duurzaamheidsprogramma 'Healthy People, Sustainable Planet’. Hierin stelt Philips zich het doel om volledig CO2-neutraal te worden en om al zijn elektriciteitsverbruik tegen 2020 volledig uit hernieuwbare bronnen te halen. Heeft Philips de doelstellingen behaald en wat hebben ze nog meer aan mooie duurzame ambities? Hierover gaat Glenn van der Burg in deze aflevering van Impact in gesprek met Simon Braaksma, Senior Director van het Corporate Sustainability Office van Philips. Daarnaast sprak Glenn ook met Arjon van Lieshout van House of Performance.

 

In het programma Impact delen ondernemers en duurzaamheidsexperts hun visie en aanpak op business impact. Impact richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in de positieve impact van organisaties op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Hoe zorg je voor impact? Wat betekent dat voor de samenleving en hoe zien de nieuwe circulaire businessmodellen eruit? Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit de wetenschap in vogelvlucht.

 

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

 

Ga terug