Nieuws

People Power

Glenn van der Burg ging tijdens People Power op New Business Radio met Mickey Spier in gesprek over HR, sprak met Gonny Vink en Jan-Dirk Reijneveld over gezond werken en sprak over AQ met Fréderique Bruggeman.

 

"You can not build an organization fit for the future if it is not fit for human beings." In deze gevleugelde uitspraak van prof. Gary Hamel verbindt hij de toekomstbestendigheid van organisaties aan de mate waarin een organisatie in staat is om het beste in mensen naar boven te halen. HR heeft een sleutelrol in het ontwikkelen van deze kwaliteiten. In de reeks 'HR creates People Power' gaat Glenn met HR-verantwoordelijken in gesprek gaan over de kracht van mensen in organisaties. Wat is jouw visie op innovatie, ondernemerschap en continu verbeteren, wat is de kracht van mensen en wat de zwakte, welke rol speelt HR hierin en hoe laat jij de kwaliteiten van elk individu tot zijn recht komen? Hierover gingen Glenn van der Burg en Jeroen Busscher in gesprek met Mickey Spier van Securitas.

 

Tussen je Teams meetings en Zoom calls heb je nog net tijd voor een sanitaire stop en een snelle bak koffie. Rustig eten, genoeg beweging en ook ff niks, schieten er echter vaak bij in. Hoe zorg je in deze tijden als organisatie voor voldoende focus op gezondheid bij collega's? Hierover gingen Glenn van der Burg en Martine Hauwert in gesprek met Gonny Vink van Work21 en Efficiency Expert Jan-Dirk Reijneveld.

 

In een nationale IQ-test op de Nederlandse televisie haalde ooit een bekende Nederlandse zangeres een IQ van 58 punten. Ze bleef daarmee ver achter bij het IQ van een orang-oetang die ook meedeed met deze test en een IQ-score van 75 behaalde. De zangeres was woest en zei dat intelligentie veel meer is dan het resultaat van een test. Misschien had zij een hoge EQ score en was haar haar empathisch vermogen wel de sleutel tot succes. Sinds kort hebben we een nieuwe quotiënt waarmee gewerkt wordt bij de werving en selectie van personeel; het AQ, het adaptability quotiënt. Met het adaptability quotiënt wordt de veranderbaarbereidheid, het aanpassingsvermogen van iemand gemeten. Steeds meer werkgevers hechten belang aan het AQ. Maar wat is een AQ precies, hoe wordt het gemeten en wat kan je ermee? Daarover sprak Glenn van der Burg met Fréderique Bruggeman, Managing Director van Robert Half Nederland.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Ga terug