Nieuws

People Power

Glenn van der Burg sprak tijdens People Power met ondernemer Ilse van Ravenstein en Peter Wiesenekker van Makro Nederland over interne communicatie. Daarnaast sprak Glenn ook met Martine Bolhuis van Centraal Beheer.

 

De kracht van interne communicatie bij verandertrajecten.
Zonder goede interne communicatie kun je die organisatieverandering of het cultuur- of leiderschapsprogramma wel vergeten. Zeker nu er heel veel wordt thuis gewerkt, is interne communicatie onmisbaar bij de binding met de organisatie. Het is wel duidelijk dat interne communicatie een cruciale rol speelt bij het slagen van veranderingstrajecten. Toch is het antwoord op de vraag wat de beste aanpak is van interne communicatie niet makkelijk te beantwoorden. Hoe doe je dat dan, hoe ziet die communicatie er dan uit en wat werkt goed en wat niet? In deze nieuwe maandelijkse reeks afleveringen van People Power gaat Glenn in deze uitzending in gesprek over de kracht van interne communicatie bij verandertrajecten. Hierover ging Glenn van der Burg in gesprek met Ilse van Ravenstein, ondernemer, gepassioneerd professional, consultant en trainer en Peter Wiesenekker, Chief Human Resources Officer bij Makro Nederland.

 

Je bent geen goede werkgever als je niet inzet op duurzame inzetbaarheid.
Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk onderwerp. We leven langer, werken langer door en omdat de inhoud en aard van het werk voortdurend veranderd, hebben we sneller en vaker nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid - oftewel: oog te hebben voor de toekomst - blijven je medewerkers betrokken, gemotiveerd en productief. Daarmee is je organisatie voorbereid op de toekomst. Maar wat is duurzame inzetbaarheid nou eigenlijk precies, waarom is het belangrijk en hoe zorg je ervoor dat je medewerkers duurzaam inzetbaar zijn? Hierover sprak Glenn van der Burg in deze uitzending met Martine Bolhuis, managing consultant duurzame inzetbaarheid bij Centraal Beheer. Met een bijdrage van Peter Dona, eigenaar/adviseur Dona HR Advies en docent bij Avans Plus.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Ga terug