Nieuws

Hoe duurzaam is duurzaam beleggen?

Glenn van der Burg sprak tijdens deze aflevering van Impact in de reeks van duurzaamheidsverantwoordelijken met Piet Klop, Senior Advisor Responsible Investment bij PGGM. Daarnaast schoof ook Emma Verheijke, Partner bij Sinzer, onderdeel van Grant Thornton, aan in de uitzending.

 

In de verduurzaming van een organisatie speelt de duurzaamheidsmanager een belangrijke rol. Daarom maakt Glenn van der Burg een reeks afleveringen van Impact waarin hij in gesprek gaat met de duurzaamheidsverantwoordelijken. In deze aflevering van Impact keek hij naar het duurzaamheidsbeleid van PGGM.

 

PGGM wil als pensioenfonds duurzaam beleggen. Enerzijds natuurlijk voor het behalen van een hoog en stabiel rendement, maar tegelijkertijd moeten die beleggingen bijdragen aan een leefbare wereld. Als belegger heeft PGGM wereldwijd invloed op een groot aantal ondernemingen. Die invloed benutten ze om sectoren waar nog veel te verbeteren is, in de goede richting te bewegen.

 

Dat zijn belangrijke uitgangspunten, maar hoe zien die er in de praktijk uit en welke beweging wil PGGM in gang zetten? In dit uur van Impact sprak Glenn van der Burg daarover met Piet Klop, Senior Advisor Responsible Investment bij PGGM. 

 

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

 

 

Ga terug