Nieuws

People Power

Glenn van der Burg ging tijdens People Power in gesprek met Sven Romkes en Caroline Tervoort in HR creates People Power. Ook ging Glenn samen met Mireille Ollivieira in gesprek met Rachida El Moussaoui over leiderschap tijdens het coronavirus.

 

Leiderschap kent vele varianten. Één ding hebben ze gemeen: vertrouwen. Als het er is, krijgt je team vleugels. Is het er niet, dan is het een voedingsbodem voor ellende. Vertrouwen gaat over de leider zelf, over het proces of over het product waar de leider in gelooft. Juist tijdens de coronacrisis is leiderschap nodig om anders naar de wereld te kijken, creatief te innoveren en snel te handelen. Rachida El Moussaoui bedacht een slimme oplossing voor de druk op de ziekenhuizen. Hoe ontstond het idee, wat was er nodig voor de uitvoering en wat vroeg het van haar leiderschap? Mireille Ollivieira en Glenn van der Burg gingen in gesprek met Rachida El Moussaoui, internist-infectioloog bij het Maasstad Ziekenhuis.

 

"You can not build an  organization fit for the future if it is not fit for human beings." In deze gevleugelde uitspraak van prof. Gary Hamel verbindt hij de toekomstbestendigheid van organisaties aan de mate waarin een organisatie in staat is om het beste in mensen naar boven te halen. HR heeft een sleutelrol in het ontwikkelen van deze kwaliteiten. In de reeks 'HR creates People Power' gaan we met HR verantwoordelijken in gesprek over de kracht van mensen in organisaties. Wat is jouw visie op innovatie, ondernemerschap en continu verbeteren? Wat is de kracht van mensen en wat de zwakte? Welke rol speelt HR hierin? Hoe laat jij de kwaliteiten van elk individu tot zijn recht komen? Glenn van der Burg ging in gesprek met Sven Romkes, medewerker Diversity & Inclusion bij ABN AMRO, en Caroline Tervoort, Chief HR Officer bij KPMG.

 

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Ga terug