Nieuws

Let's Talk Business in het teken van de toekomst van Chocolade!

Hoe ziet chocolade er over 10 jaar uit?  Is er nog voldoende cacao of moeten er vervangende grondstoffen in? Is de cacao duurzaam en wat betekent dat eigenlijk? Woensdagmiddag schoven Caroline Lubbers van Chocoa aan in Let's Talk Business en werd dit uitgebreid besproken!

 

Chocoa, een initiatief van Stichting Chocolade Festival, is een jaarlijks cacao- en chocolade evenement. De vraag naar duurzame cacao en chocolade neemt toe, terwijl de productie van cacao in de producerende landen afneemt. Chocoa zet zich in om dit te helpen veranderen. Daarom brengt Chocoa de stakeholders uit iedere schakel van de keten samen, van cacaoproducenten tot consumenten van chocolade.

Amsterdam, standplaats van Chocoa, is de grootste cacaohaven ter wereld en ligt in de regio waar de meeste cacao wordt verwerkt. Chocoa is het enige evenement ter wereld dat volledig aan de verduurzaming van de cacaoketen is gewijd. Het zet Nederland nóg steviger op de kaart als het gaat om innovatie en verduurzaming van cacao.

 

 

Ga terug