Nieuws

141116 People Power XpertHR Actueel

Pensioen Power!

People Power ging op de schop! Een redactie van XpertHR Actueel nam de uitzending met Glenn van der Burg over. De uitzending stond in het teken van het thema pensioen, waar XpertHR Actueel ook de komende maanden extra aandacht aan besteedt.

XpertHR Actueel gaat de komende maanden extra aandacht besteden aan het thema pensioen. Dat gebeurt in samenwerking met Nationale-Nederlanden onder de titel 'Kanteling van arbeid: pensioen, nieuwe kansen, nieuwe vragen'. Op 14 november was de aftrap met een online radio-uitzending op New Business Radio.

In het verlengde van vergrijzing van de beroepsbevolking verandert er ook veel op gebied van inkomen voor later, ná het werk. Zo worden pensioenopbouw en –uitkering flexibeler en de AOW-leeftijd is inmiddels verhoogd. Wat betekenen deze veranderingen voor de groeiende groep werkende 55-plussers? Welke rol neemt HR hierin en hoe zorgt zij dat ook oudere werknemers hun verantwoordelijkheid hierin nemen? Hoe betrek je medewerkers voor wie pensioen niet meer dan een ver-van-mijn-bed-show is?

Op maandag 14 november werd hierover gesproken in het programma People Power van het online radiostation New Business Radio. Afgelopen maand heeft XpertHR Actueel HR-professionals gevraagd naar hun ervaringen met de veranderingen op pensioengebied. De bevindingen namen ze mee in de radio-uitzending. In de uitzending kwamen verder ervaringsdeskundigen vanuit de HR aan het woord en specialisten op gebied van pensioen. De presentatie was in handen van Glenn van der Burg. Het doel: HR verder helpen op punt van pensioenontwikkelingen.

Elke maandag van 16:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, Dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Luister live