Nieuws

Belang voor allemaal!

In People Power op New Business Radio sprak Glenn van der Burg het eerste uur met Elly Ploumen en Maaike Blansjaar van Achmea over het belang van HR en het tweede uur met Anna van der Horst van eelloo over duurzame inzetbaarheid!

 

“You can not build an organization fit for the future if it is not fit for human beings.” In deze gevleugelde uitspraak van prof. Gary Hamel verbindt hij de toekomstbestendigheid van organisaties aan de mate waarin een organisatie in staat is om het beste in mensen naar boven te halen. HR heeft een sleutelrol in het ontwikkelen van deze kwaliteiten.

 

In de reeks maandelijkse radioprogramma’s onder de titel “HR creates People Power” gaat Glenn met HR verantwoordelijken in gesprek gaan over de kracht van mensen in organisaties. Wat is jouw visie op innovatie, ondernemerschap en continu verbeteren? Wat is de kracht van mensen en wat de zwakte? Welke rol speelt HR hierin? Hoe pak jij het aan in jouw organisatie? Hoe laat jij de kwaliteiten van elk individu tot zijn recht komen? In deze aflevering ging Glenn met Elly Ploumen, HR Directeur bij Achmea en Maaike Blansjaar, HR Projectleider bij Achmea in gesprek over de afschaffing van het beoordelingssysteem en wat daarvoor in de plaats kwam.

 

Hoe stimuleer je dat medewerkers zelf aan de slag gaan met hun duurzame inzetbaarheid, met hun loopbaan? Organisaties zetten hier interventies voor in. Zoals workshops en e-learnings. Maar wat maakt een interventie succesvol? Anna van der Horst deed hier onderzoek naar en Glenn vroeg in deze aflevering wat haar onderzoek aan het licht heeft gebracht.

 

Elke maandag van 15:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Ga terug